GGRO20120310_0906

Hiswa 2012 voor Human Exhibition

Al ruim 2 jaar ben ik bezig met het in beeld brengen van mensen op de Nederlandse beurzen. Tijdens het Nederlandse beursseizoen probeer ik een aantal beurzen aan te doen en daar de mensen die deze beurzen bezoeken in beeld te brengen. Je komt er dan geleidelijk aan achter dat iedere beurs zijn eigen publiek heeft. En ze zijn allemaal interessant.

Ook dit keer. Ik was nog niet eerder op de Hiswa geweest, een beurs in de Amsterdamse RAI speciaal gericht op de watersport. vier hallen met alles wat er op basis van watersport te vinden is in Nederland.

Natuurlijk waren er wat vooroordelen. Voordat ik heen zou gaan dacht ik dat er vooral 50 plussers en de rijkere tweeverdienende jongere stellen tegen zou komen. De wat oudere vanwege de vergrijzing en toch de wil om te reizen en te recreëren. De jongere veelal wat rijkere omdat zij veel zeilen. Hoe anders was het.

Het publiek kwam uit alle lagen van de bevolking. van arm tot rijk, alleenstaand tot flinke gezinnen en alles wat daar tussenin zit. Op bezoek om vooral te kijken wat er aangeboden werd in watersport minnend Nederland. Ik had al gehoord dat qua verkoop de beurs erg tegenviel. vooral het lagere en midden segment werd praktisch niet verkocht. hier merk je wel dat ook de recessie zijn tol eist. Opvallend genoeg werden de boten van boven de 500.000 euro toch nog redelijk tot goed verkocht. De mensen die zich deze boten kunnen veroorloven hebben blijkbaar toch nog geld. Tot mijn verbazing waren die voornamelijk de wat jongere mensen van rond de 30 jaar terwijl ik had verwacht dat het wat oudere geld van de 50 plusser deze boten vooral zouden aanschaffen.

Toch was het in mijn beleving een rustige beurs maar het was mijn eerste keer. Het gaf wel de ruimte om rustig rond te kijken en dus te fotograferen. Voor de standhouder waarvan ik wel het gevoel had dat deze vaak niets te doen had was er dus ook de ruimte en de tijd om rustig met de potentiële klant te praten. Door deze rust kwam de presentatie van de boten erg goed tot zijn recht.

De foto’s zoals je die hier kan zien zijn onderdeel van een serie met de naam Human Exhibition. een zoektocht naar mensen op de Nederlandse beursvloer. De serie is nog ‘in progress’ en zal nog wel 1 of 2 jaar doorlopen. Met mogelijk een boek en een expositie.

No Comments

Post A Comment